livet i snöfritt december

Hej och halå ni som nu kanske läser denna blogg lite ibland i smyg!
Mycket har hänt sen sist jag berättade om hur jag hade det här i bloggen. Var skall jag börja?

Jag har nu jullov.. eller "jullov" rättare sagt. Jag jobbar på Botnia M just nu för att försöka räta opp ekonomin lite granna. Det behövs! Vecka 2 påbörjar jag min 3 månader långa praktikperriod i Korsnäs. Det ser jag verkligen fram emot. Jag kommer att praktisera inom det område som faktiskt faller i mitt intresse och inom den kategori som jag förhoppningsvis kommer att arbeta inom vid ett senare skede.
Studielivet överlaghar varit helt fuckin' awesome må jag säga! NUD rf har nu bytt styrelse. Jag kommer att fortsätta som vicehövdning och jag vill här nu officiellt på internetswebbcyberspace tacka den avgångna styrelsen för ett otroligt roligt studieliv! Gäller både Filicia-boysen och NUD-girlsen + Conny! Vi har fått nya friska vindar i båda styrelserna och jag personligen smider onda planer just nu som bäst. Tankarna kretsar kring allt från klädsel, åsnebryggor, sitzer, snappsvisor till design och PR. It's gonna be awesome! Dock pga praktiken missar jag en hel del tillställningar såsom t.ex. Pampasveckan. Får väl så lov att gå å sjunga Im so happy på arbetsplatsen då helt enkelt... Jag sitter nu också med i Noviums fullmäktige, samt fungerar som PR-tutor.
Jag är i ett förhållande! VEM HADD NU KONA TRO HEE?! Skulle man har frågat mig för ca ½ år sen om jag söker något förhållande så skulle jag snabbt och kraftigt svarat: "NEJ HERREGUD! JA JI LIVRÄDD FÖ TÅDDE! ALDRIG I LIVET ATT JA GER MEJ IN PÅ NÅ SÅNT EFTER DEN SKIT JA FÅTT GENOMLIDA! KÄRLEK EXISTERAR BARA I DISNEYS VÄRLD OCH KVINNOR E MINST LIKA LÖMSKA Å FALSKA SOM KATTER!"
Nu får jag så lov att svälja mina ord. Jag har hittat min Emma! En helt underbar och fantastisk människa som får mig att känna mig trygg och säker och varm i hjärtat och pirrig i kroppen. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag har aldrig känt så för något förut. Jag är lycklig helt enkelt! MERA KÄRLEK ÅT FOLKET!

Saker som man tänker på ibland

När man nu jobbar med att slipa, polera och lappa båtar samtidigt som man lyssnar på radio X3M i 8 timmar börjar man fundera på det ena och det andra som händer omkring en. Och i mitt fall speciellt på människor. Människor är en väldigt fragil varelse. Det ena och det andra (och ibland ingenting) i vår omgivning, sårar oss och påverkar oss så starkt att vi automatiskt och omedvetet söker en tröstnad eller en säkerhet. Det fungerar som en sorts copingstrategi. Dock är människan inte så smart så den alltid inser var den söker trösten, tryggnaden och säkerheten. Vissa söker fysisk eller kemisk lättnad, andra söker kärlek och vissa söker materiella ting.
Människan får svårt att dra gränser för vad som är logiskt och normalt och i vissa fall blir helt socialt inkompetent. Det är ve och skam, tragiskt och patetiskt att det kan bli så här. Men alla saker man får tröst ifrån är inte negativa, utan det finns ju helt klart bra saker också. Det gäller bara att hitta det där som faktiskt ger en mening i vardagen, såsom flickvänner, vänner och famlij. Om något av detta faktiskt fungerar bra så har människan en tendens att återkomma till den givande faktoren i svåra tider. Lika så med negativa saker.

Det finns ett samband med detta och att ständigt återkomma till sitt ex gång på gång på gång på gång... Det är inte logiskt utan saker och ting tar slut av en orsak men endå försöker människor hålla fast vid saker som har kanske en gång fått dem att må bra... som en tryggnad. Sörj en stund, bearbeta och gå vidare för det finns inget kvar där att vinna. Människor har dock en liten tendens att försöka sig på kompisars ex för att kanske finna något djupare där eller helt enkelt för att få fysisk tillfredsställelse. I don't get that. Bryter inte detta mot the bro code? Och vad heter motsvarande för det kvinnliga könet? "sis code" låter bara fel i mina öron..
Nu får det räcka med filosofiska flummigheter för en tid! Jag är i ett stort behov av kaffe verkar det som...


RSS 2.0