Saker som man tänker på ibland

När man nu jobbar med att slipa, polera och lappa båtar samtidigt som man lyssnar på radio X3M i 8 timmar börjar man fundera på det ena och det andra som händer omkring en. Och i mitt fall speciellt på människor. Människor är en väldigt fragil varelse. Det ena och det andra (och ibland ingenting) i vår omgivning, sårar oss och påverkar oss så starkt att vi automatiskt och omedvetet söker en tröstnad eller en säkerhet. Det fungerar som en sorts copingstrategi. Dock är människan inte så smart så den alltid inser var den söker trösten, tryggnaden och säkerheten. Vissa söker fysisk eller kemisk lättnad, andra söker kärlek och vissa söker materiella ting.
Människan får svårt att dra gränser för vad som är logiskt och normalt och i vissa fall blir helt socialt inkompetent. Det är ve och skam, tragiskt och patetiskt att det kan bli så här. Men alla saker man får tröst ifrån är inte negativa, utan det finns ju helt klart bra saker också. Det gäller bara att hitta det där som faktiskt ger en mening i vardagen, såsom flickvänner, vänner och famlij. Om något av detta faktiskt fungerar bra så har människan en tendens att återkomma till den givande faktoren i svåra tider. Lika så med negativa saker.

Det finns ett samband med detta och att ständigt återkomma till sitt ex gång på gång på gång på gång... Det är inte logiskt utan saker och ting tar slut av en orsak men endå försöker människor hålla fast vid saker som har kanske en gång fått dem att må bra... som en tryggnad. Sörj en stund, bearbeta och gå vidare för det finns inget kvar där att vinna. Människor har dock en liten tendens att försöka sig på kompisars ex för att kanske finna något djupare där eller helt enkelt för att få fysisk tillfredsställelse. I don't get that. Bryter inte detta mot the bro code? Och vad heter motsvarande för det kvinnliga könet? "sis code" låter bara fel i mina öron..
Nu får det räcka med filosofiska flummigheter för en tid! Jag är i ett stort behov av kaffe verkar det som...


Kommentarer
Postat av: Pessimist/sarkasmhoran

Skoj. Vi borde dra tram och sub någon dag, det är coping. Och verkar inte heller som Berits lektioner sjunkt in alltför djupt (ursäkta jag är bara sån). Jag minns en höstdag när jag trodde vi var lika. Over and out.

2011-12-29 @ 16:01:47
Postat av: Johanna

alltså, du e no lite djup du :D

2011-12-29 @ 16:02:20
URL: http://smallkaramellens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0