Behov

Det finns observationer i vårt samhälle att vi här i Finland lever allt mer efter den västerländska filosofin  "köp dej lycklig". Det betyder att man ska konsumera saker för att känna någon lycka i livet. Detta är givetvis bullshit och självmordsstatistiken ökar trots att konsumtionen av crap ökar. Man borde förstås vara i motstånd till hela konsumtionen och nöja sig med vad man har och sluta gråta över det som inte finns, men som fattig studerande skulle det kännas bra med nya grejer som t.ex:

En soffa. Min nuvarande soffa är äldre än mej, upp riven i mitten och när ja satte mej nyligen small de till och nu sitter man i världens grop när man sitter i mitten. Har ingen aning om hur jag skall få ut den ur lägenheten fö den e alldeles för stor och tung. Misstänker att de blir att ta sågen...

En nyare och större tv. Just nu har ja en liten, gammal, klumpig tv av märket Schneider. Ibland måste jag t.o.m. kisa för att se subtitles.

En fungerande dator. Min nuvarande laptop är många många många år gammal och är uppnött å överhettas lätt. Har problem att spela opp matroska-filer och processorn suger. Snabbare internet än dehär mokkula-helvete skulle även uppskattas. De mesta av skolarbete och likande skrivs på dator, lämnas in över internetet och alla medelanden å alla scheman sköt från skolans hemsida. Som studerande i dag så är en välfungerande dator ett måste.
Vilka i-landsproblem alltså! Som fattig studerande utan jobb på sidan av studierna så får man väl helt enkelt slita på det som finns tills de int fungerar nåmera och hoppas att man har råd med mat för dagen. Pengar, pengar, pengar. Det är inte mycket annat som har snurrat i mitt huvud på sistone. Om jag inte får tag på ett sommarjobb så får ja inte hyran betalad å då e ja screwd! Ja vill börja höra nå resultat från företagen, kommunerna å firmorna så ja så småning om kan få någon sömn. Nåja pampasveckan påbörjas snart och då kanske man får annat att tänka på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0