Dirty Lobster and Public Behavior

Jag befinner mig just nu i Upplands Väsby. Har just ätit Chineese Food med la familia och nu är det den officiella "middas kviilon". Jag tänkte då slå på stort och skriva ett blogginlägg.

Jag bor några hundra meter från centrala Väsby och jag och min 11 åriga lillebror har varit ner och handlat lite dittan som dattan. Jag har varit bosatt i vasa ungefär ett år och finska är ett majoritetsspråk där. Med detsamma jag anlände till stockholm fick jag en språkchock redan i bilen. ALLT ÄR JU PÅ SVENSKA! Inte ens i en av de lokala spelbutikerna här så kunde ja krysta ur mig "nej tack, vi bara tittar" utan istället bad jag expiditen upprepa sig vad han sade och jag sade "öhm uhm ääh alltså öö, vi checkar bara läget liksom".

Jag skulle även ta hem två snuburkar åt en tjej. En tuff tjej trodde jag, men hon ville ha hem "Mocca granatäpple vit miniportion". Hur kan man säga åt den söta tjejen bakom disken att man vill ha något sådant? Jag harklade med lite å sade vad jag ville ha med grov röst. Halvvägs genom meningen så märkte hur ironiskt de låter att beställa något så feminimt med machoröst. Jag tror aldrig min röst har darrat så kraftigt som den gjorde efter denna upptäckt... Tjejen bara flinade å stirrade på mig... fail...

Jag har dessutom just köpt två böcker, vilket inte har skett sen jag försökte ta mig in på psykologi linjen på ÅA. Denna gång köpte jag "En Flickfotografs Bekännelser" av Bingo Rimér (Du vet, han som liknar som killen på kalles kaviar tuben)
och "Alla Får Ligga" av Henrik Fexeus. "jamen jag har ju något att läsa på flyget hem sen eller nå sånt" tänkte jag. Men vågar man faktiskt läsa något sådant på en offentlig plats? Eller får man en "desperat snuskhummerstämpel" då?
faktum är att jag bläddrade genom boken och konstaterade att detta är en bok för den som vill uppträda sig som en gentleman i damers sällskap ihop om att det slutar i sänghalmen(?) Denna bok kan ju inte vara mer än lyckad! Om ej annat så får man sig ett gott skratt. För hela 69 kr är det värt det. Så jag tänker läsa den även om det kanske inte är helt fullständigt korrekt uppträdande på en offentlig plats. Värre saker har man gjort på offentliga platser...
(P.S. Båda böckerna innehåller väldigt detaljerade bilder, vilket underlättar läsningen)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0